Dementiezorg

Bekijk vacatures

Dementiezorg bij Zorggroep Apeldoorn

Bij Zorggroep Apeldoorn en Omstreken zijn er verschillende doelgroepen waarmee je in contact kan komen tijdens het werk. Een van deze doelgroepen is dementie. Binnen de dementiezorg van Zorggroep Apeldoorn zijn er verschillende mogelijkheden en elke afdeling is weer anders. Zo zie je dat je zelfs binnen één doelgroep verschillende opties hebt!

Wat is dementie?

Dementie is een combinatie van symptomen waarbij informatie niet meer goed kan worden verwerkt door de hersenen, daarmee is het ook de verzamelnaam voor ruim 50 verschillende hersenziektes. Bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie (FTD) en lewy body dementie, deze vier soorten zijn ook de meest voorkomende dementieziekten in Nederland. Tijdens het verloop van dementie gaan de zenuwcellen in de hersenen kapot. Soms gaan de verbindingen tussen deze cellen kapot, of werken die minder goed. Door het afbreken van de verbinding zullen je hersenen steeds minder goed gaan werken. Sommige mensen gaan heel snel achteruit, maar anderen kunnen ook nog jarenlang ermee leven. Uiteindelijk worden mensen met dementie erg verzwakt en sterven ze door een ziekte of infectie.

Elke ziekte binnen dementie verloopt anders en kent andere symptomen. Bewoners kunnen hierdoor onder andere de volgende symptomen vertonen:

  • Geheugenstoornissen
  • Moeite met alledaagse handelingen
  • Verandering in karakter, gedrag en/of motoriek
  • Problemen met taal
  • Lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang.

Geen enkele bewoner is hetzelfde en iedereen reageert weer anders op de ziekte. Daarom is er ook niet een beeld te schetsen van een bewoner en zullen de symptomen ook per persoon verschillen. Wil je meer weten over dementie? Ga dan naar www.alzheimer- nederland.nl/dementie voor meer informatie!

Werken met mensen met dementie

Binnen Zorggroep Apeldoorn zijn er 12 woonafdelingen en vier locaties met de mogelijkheid tot dagactiviteiten. Eén afdeling is zelfs gespecialiseerd in jong dementie! Het overzicht van deze locaties en afdelingen kan je hier bekijken.

Geen dag is hetzelfde op onze dementieafdelingen. Je staat namelijk bewoners bij in de woonkamer en op de afdeling op verschillende manieren! Naast je zorgtaken kan je namelijk ook op een andere manier bijdragen aan het bezorgen van een fijne dag voor de bewoner. Help jij een keer mee met de lunch, speel jij een spelletje met een paar bewoners, loop je een rondje of pak je een andere activiteit op? Het is allemaal mogelijk. Zo zorgen we er samen voor dat deze bewoners zich thuis, geborgen en veilig voelen.

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een gezellig team met veel doorgroeimogelijkheden. Samen streven we naar de beste zorgverlening en daarvoor zal er ook nauw worden samengewerkt. En er is altijd ruimte voor een grapje, want humor zorgt ook voor een gezellige sfeer! Als medewerker van Zorggroep Apeldoorn leg je hart en ziel in jouw werk en willen we het verschil maken in het leven van de cliënten. Samen zorg je er namelijk voor dat er een optimaal leef- en werkklimaat is binnen de afdeling en wonen staat hier centraal. Naast de zorgtaken is welzijn dan ook een groot onderdeel van je dag, bijvoorbeeld zinvolle dagbesteding en het betrekken van familie. Jouw mening is voor ons ook erg belangrijk, denk dus vooral ook mee over nieuwe ontwikkelingen op de afdeling. Kortom, samen zorgen we voor een beter morgen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jessica Jorritsma via onderstaande gegevens.

Solliciteer direct

Vacatures

We hebben verschillende vacatures binnen de dementiezorg.

Geen vacatures gevonden