Flexpoolwerker Karlijn Booij

Flexpoolwerker Karlijn kiest bewust voor balans privé en werk

Tien jaar lang werkte Karlijn voor Zorggroep Apeldoorn. Toen ze toe was aan iets nieuws werkte ze een paar jaar op andere plekken. Hoewel ze in die periode veel leerde werd het haar ook duidelijk dat ze de vertrouwde omgeving van ZGA miste. Inmiddels werkt ze alweer twee jaar in de flexpool, een functie die voor haar goed te combineren is met haar privéleven. Ze vertelt: “Naast werknemer ben ik ook vrouw van en moeder van twee mooie meiden. Ik wil er maximaal zijn voor mijn gezin, maar zeker ook voor de cliënten en bewoners van ZGA.”

Terug bij ZGA in de flexpool

Karlijn volgde de opleiding Verzorgende-IG bij ZGA die ze heeft aangevuld met de opleiding EVV (Eerste Verantwoordelijke Verzorgende). Ze vertelt over haar terugkomst bij ZGA: “Na mijn uitstapje was ik echt blij weer binnen ZGA aan de slag te kunnen. Ze kenden me nog en dat voelde als een warm welkom.” Door te werken in de flexpool werkt Karlijn wanneer dit haar het beste uitkomt. Dit stemt ze dus optimaal af op haar privé leven. “Dat geeft mij een stuk meer rust doordat ik zelf de regie heb,” aldus Karlijn.

Flexibiliteit in waar ik werk

Ik heb zelf de regie en dat geeft me veel rust.

In de flexpool kun je niet alleen je werktijden kiezen, ook kun je kiezen op welke afdeling je werkt. Karlijn geeft aan het overal leuk te hebben waardoor zij hierin heel flexibel is. Voor haar is vooral het zelf kiezen van de werktijd fijn. Ze vertelt dat ze energie krijgt van de afwisseling: “Ik heb een tijdje gedetacheerd gezeten wat vanuit de flex ook geregeld gevraagd wordt om een afdeling te ondersteunen. Bij een detachering geef ik mijn wensen en behoeften aan en daar wordt rekening mee gehouden. Na een tijdje mis ik dan toch de afwisseling die ik in de flex heb.”

Goede balans werk en privé

Volgens Karlijn is geen werkweek in de flexpool hetzelfde. Ze legt uit: “De flexpool geeft mij de mogelijkheid om zelf mijn werkdagen en tijden in te plannen wat voor mij voor een goede werk – privé balans zorgt.” Het werken met verschillende doelgroepen binnen de organisatie geeft haar veel werkuitdaging. “Daarbij leer ik ook steeds weer nieuwe dingen en dat maakt het werken zo ontzettend leuk,” aldus Karlijn.

Meer verhalen

Flexpoolwerker Merel van Harten

Flexpoolwerker Merel van Harten

Lees het verhaal van Merel   
Flexpoolwerker Mirjam de Wilde

Flexpoolwerker Mirjam de Wilde

Lees het verhaal van Mirjam   
Triageverpleegkundige Heleen

Triageverpleegkundige Heleen

Lees het verhaal van Heleen