Flexpoolwerker Merel van Harten

Je ziet en leert veel als flexpoolwerker

Merel werkt sinds 2018 in de flexpool. Ze begon toendertijd om meer ervaring te krijgen in de zorg tijdens haar opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG). Inmiddels is ze 21 jaar, gediplomeerd en nog steeds werkzaam als flexer. Ze vertelt wat werken in een flexpool voor haar betekent.

Invloed op de planning

In de flexpool geven medewerkers zelf aan wanneer zij kunnen werken. Dit is voor Merel een belangrijke reden om flexer te blijven: “Ik volg een opleiding tot verpleegkunde, heb een bijbaan als ijsverkoper bij IJssalon Brouwer en wil ook nog genieten van mijn privéleven. Doordat ik zelf mijn rooster bepaal kan ik in het weekend leuke dingen doen met mijn vrienden en familie, aandacht besteden aan mijn Jack Russel, filmpjes kijken en gezellige dingen doen met mijn lieve neefjes,” aldus Merel.

Bepaal zelf waar je werkt

Naast het hebben van invloed op de planning waardeert Merel ook de veelzijdigheid van het werk. Ze vertelt: “Je kunt werken met alle doelgroepen op alle afdelingen en locaties. Doordat ik op zoveel verschillende plekken kom, zie en leer ik heel veel. Dit komt mij goed van pas bij mijn schoolopdrachten waar ik nu makkelijk theorie aan praktijk koppel.” Als flexer komt Merel regelmatig terug op afdelingen waar zij stage liep tijdens de opleiding Verzorgende IG. Hoewel ze door de hele Zorggroep Apeldoorn (ZGA) werkt, is ze het vaakst te vinden op Casa Bonita. Ze legt uit: “Door de stages die ik daar liep tijdens de VIG opleiding is dat voor mij echt thuiskomen.”

Flexibel, veelzijdig en gezellig

Merel legt nog eens nadruk op de flexibiliteit: “Als flexer bepaal je dus zelf waar en wanneer je werkt, heel handig als je zoals ik op jezelf woont en studeert.” Ook de collega’s zijn het volgens Merel helemaal waard: “Op de afdelingen zijn ze heel blij dat je als flexer komt als zij een tekort hebben. En, het is erg gezellig,” aldus Merel.

Meer verhalen

Flexpoolwerker Karlijn Booij

Flexpoolwerker Karlijn Booij

Lees het verhaal van Karlijn   
Flexpoolwerker Mirjam de Wilde

Flexpoolwerker Mirjam de Wilde

Lees het verhaal van Mirjam   
Triageverpleegkundige Heleen

Triageverpleegkundige Heleen

Lees het verhaal van Heleen