Flexpoolwerker Mirjam de Wilde

Voor bezige bij Mirjam de Wilde is werken in de flexpool ideaal

Naast haar werk als helpende in de zorg onderneemt Mirjam de Wilde nog veel meer activiteiten. Daarom past werken in de flexpool zo goed bij haar. Ze vertelt: “Voor Zorggroep Apeldoorn staat de erkenning dat ieder mens is en kan blijven wie hij/zij is altijd voorop. Dit geldt uiteraard voor de cliënten, maar zeker ook voor het verplegend personeel. En dat voel je. Ieder mens heeft zijn eigen motivering tot het vormgeven van zijn loopbaan in combinatie met het persoonlijk leven.”

Afwisseling in mijn werk

Mirjam werkt het liefst ‘s avonds. Ze vertelt: “Ik kan mijn werkdagen zelf plannen. Dit betekent niet dat ik nooit overdag werk, ochtenden kunnen namelijk ook fijn zijn om te werken. Het is juist een mooie afwisseling.” Naast werkdagen en tijden kan Mirjam ook aangeven op welke afdeling zij ingepland wil worden wat zorgt voor nog meer afwisseling. “Ik stem mijn zorgtaken af op de bewoners of doelgroep. Het werken met wisselende collega’s vind ik ook erg leuk. Al met al, ‘never a dull moment’,” aldus Mirjam.  

Een combinatie die energie geeft

Werken in de flexpool past ook goed bij mijn persoonlijke leven. Want naast mijn werk bij ZGA verzorg ik High Tea’s in de bruidswinkel van mijn dochter.

Ook bij haar persoonlijke leven past werken in de flexpool, want naast haar gezin en het werk bij zorggroep Apeldoorn doet ze nog veel meer: “Ik verzorg High Tea’s in de bruidswinkel van mijn dochter, waar ik overigens eerst zelf de eigenaar van was. Daarnaast heb ik een Bed en Breakfast en werk daarvoor samen met de stichting VriendenOpDeFiets.” Hoewel ze het heerlijk vindt om mensen te ontvangen klopt haar zorghart altijd. Voordat ze de bruidswinkel runde werkte Mirjam ruim twaalf jaar in de thuiszorg. Uiteindelijk miste ze de zorg en besloot ze terug te gaan, maar wel op een andere manier. Ze legt uit: “Op dit moment neem ik minder verantwoordelijkheid op mij en werk ik daarom als helpende. Dat geeft me echt voldoening. En met de alle activiteiten in mijn persoonlijke leven is dit een mooie combinatie die me veel energie geeft.”

Flexpool is voor mij ideaal

Mirjam’s werk bij ZGA wordt dus afgewisseld met de diverse activiteiten die ze onderneemt. Dat het nooit saai is heeft volgens Mirjam ook te maken met haar thuissituatie: “Ik heb een lieve man en vier dochters waarvan er nog twee thuis wonen. Ook is het heel fijn dat wij naast ons huis in Klarenbeek een aanleunwoning hebben voor mijn vader. Al met al veel om dankbaar voor te zijn,” sluit Mirjam af.

Meer verhalen

Flexpoolwerker Karlijn Booij

Flexpoolwerker Karlijn Booij

Lees het verhaal van Karlijn   
Flexpoolwerker Merel van Harten

Flexpoolwerker Merel van Harten

Lees het verhaal van Merel   
Triageverpleegkundige Heleen

Triageverpleegkundige Heleen

Lees het verhaal van Heleen