Zorgswitch

Luister naar je hart en switch naar de zorg!

Een baan in de zorg kies je niet zomaar. Voor de één is het een missie en voor de andere een mogelijkheid waar je nooit eerder aan gedacht hebt. Wil jij werken in de zorg, maar heb je geen diploma of werkervaring in dit werkveld? Laat dat je niet tegenhouden, wij zoeken jou! Als zorgswitcher volg je een werk- en leertraject en laat je je in anderhalf jaar (18 maanden) omscholen tot Verzorgende-IG (Individuele Gezondheidszorg) niveau 3.

Werken & Leren

In het zorgswitcher traject volg je een BBL-opleiding waarin je vanaf dag één werken en leren gaat combineren. De opleiding wordt gegeven door een erkende onderwijsinstelling, Oppstap. Je komt terecht in een klas met andere zorgswitchers, dit zijn allemaal zij-instromers die, net zoals jij, al een carrière achter de rug hebben en de overstap aan hebben gedurfd. In de eerste periode ga je twee dagen in de week naar school. Daarna één dag en werk je de overige uren. Je krijgt persoonlijke begeleiding van docenten die jou gaan klaarstomen voor het werken in de zorg.

Zorgswitch: werk- en leertraject met drie garanties:

Leren

  • Een verkorte mbo-opleiding tot Verzorgende IG
  • In 18 maanden een diploma
  • Volledige vergoeding van je opleiding

Werken & Salaris

  • Salaris vanaf dag één
  • Vast contract
  • Flexibele uren (minimaal 20 uur)

Ondersteuning

  • Persoonlijke loopbaanbegeleider
  • Begeleiding door een docent
  • Meeloop- en oriëntatiedagen

Meer betekenis aan je werk geven

“Dienstverlening zat er altijd wel in,” zegt Hester Wolters. Ze is na jarenlang in de facilitaire wereld gewerkt te hebben, de zorg ingerold. “Ik wilde meer betekenis aan mijn werk geven, iets voor een ander doen.”

Nadat ze bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken een dagje meeliep ging het allemaal snel. “Ik werd gelijk bij P&O voorgesteld en toen kwam alles in een stroomversnelling.” Ze begon op de revalidatieafdeling Winkewijert.

Leren

Wil jij werken in de zorg, maar heb je geen diploma of werkervaring in dit werkveld? Dat is geen enkel probleem, wij hebben de oplossing voor jou! In het Zorgswitch werk- en leertraject laat je je in anderhalf jaar (in plaats van drie jaar) omscholen tot Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) niveau 3.

In het traject volg je een BBL-opleiding waarin werken en leren gecombineerd wordt. Deze opleiding wordt gegeven door een erkende onderwijsinstelling. Je komt in een klas terecht samen met andere Zorgswitchers, die net zoals jij zij-instromers zijn en gekozen hebben voor de overstap naar de zorg.

De eerste periode (2,5 maanden) ga je twee dagen per week naar school en hierna ga je nog maar één dag per week naar school. De lesstof wordt grotendeels digitaal aangeboden. Het is dus belangrijk dat je beschikt over een eigen laptop of tablet.

Werken & Salaris

Durf jij het aan om in de zorg te werken? Mooi! Wij bieden je graag baangarantie. Want zodra jij je diploma behaald hebt, krijg je een vast contract bij Zorggroep Apeldoorn. Wil je weten wat je straks gaat verdienen? Wij maken gebruik van loonschalen die boven de leerlingenschaal liggen. Wel zo fijn, toch?

Ondersteuning

Je overweegt over te stappen naar de zorg. Dat is misschien best een grote stap voor jou, dat begrijpen we. Misschien twijfel je nog of wellicht weet je het al zeker. Wij zijn er om je te helpen en ondersteunen in jouw zoektocht. Wij beantwoorden al je vragen en nemen je zorgen weg.

We organiseren zogenaamde Swtichgesprekken en geven je de mogelijkheid om je zo goed mogelijk te oriënteren door bijvoorbeeld een keer mee te lopen in de zorg (mits de coronamaatregelen het toelaten). Zo kun je zelf ervaren wat het werk inhoudt. Maak een afspraak voor jouw persoonlijke Switchgesprek. Zie onderaan deze pagina!

Uiteraard bieden wij je nog meer begeleiding gedurende het werk- en leertraject. Er is een docent die je helpt met jouw studie, op de werkvloer krijg je hulp en begeleiding van een persoonlijke leercoach en er is een carrièrecoach die je helpt met alle overige zaken.

Zorgswitch wordt mogelijk gemaakt door

Overstappen naar de zorg doe je bij Zorggroep Apeldoorn.